پزشکیدانستنی ها

چرا از بوی سیر متنفریم اما علاقه شدیدی به مصرف سیر داریم؟

چرا از بوی سیر متنفریم اما علاقه شدیدی به مصرف سیر داریم؟
5 (100%) 1 رای

سیر یکی از پرطرفدارترین محصولات گیاهی در سراسر جهان است اما به واقع علت بیزاری از بوی سیر چیست؟

طبق بررسی‎های صورت گرفته، سیر از 5 هزار سال قبل طرفداران زیادی داشته و توسط انسان‎ها استفاده می‎شود. سیر در رژیم‌های غذایی و برخی غذاها نقش بسزایی دارد اما بوی تندی را در دهان افراد باقی بگذارند، اما سوال این است که چرا افرادی که تا این اندازه تمایل به مصرف سیر دارند، از بوی تند آن متنفر هستند؟

garlic - چرا از بوی سیر متنفریم اما علاقه شدیدی به مصرف سیر داریم؟
سیر

Sheryl Barringer، استاد و ریاست بخش علوم و مواد غذایی در دانشگاه ایالت اوهایو اظهار داشت:

سیر می‌تواند مخلوطی از ترکیبات شیمیایی با نام سولفیدها را منتشر کند؛ این مولکول‌های فرار را می‌توان علت اصلی بوی تند سیر معرفی کرد.

هنگامی که سیر را مصرف می‎کنیم، مولکول‌های سولفید وارد هوا شده و باعث ایجاد عطر دلپذیری خواهند شد.

بارینگر در مصاحبه با Live Scinece بیان کرد:

هنگامی که سیر را در دهان قرار می‌دهیم، مولکول‌های موردنظر وارد بینی شده و موجب ایجاد عطری دلپذیر خواهند شد.

Wilfredo Colon، استاد و ریاست بخش شیمی موسسه پلی تکنیک Rensselaer واقع در نیویورک اظهار داشت:

اولین و مهم‎‎ترین جاذبه سیر را می‌توان فواید سلامتی آن عنوان کرد. طبق شواهدی، ترکیبات سیر می‌توانند در کاهش فشار خون و اثرات ضد میکروبی بسیار موثر باشند.

او افزود:

همین مزایای سیر است که ما را ناخودآگاه به سوی خود جذب می‎کند. اکثر بوهای بدی که از دهان خارج می‌شوند به علت وجود ذرات غذایی بوده که در حفره‌های گلو فاسد شده‌اند، اما این موضوع در زمینه سیر صدق نمی‌کند؛ بوی تند یا ناخوشایند سیر زمانی از دهان خارج خواهد شد که با اسید معده ترکیب می‎شود. سولفید، ویتامین و سایر مواد معدنی از سیر تجزیه خواهند شد.

ظاهرا اکثر این مولکول‌ها برای پردازش بیشتر وارد روده می‌شوند، اما یکی از مولکول‌های ریز این محصول با نام آلیل متیل سولفید (AMS) وارد جریان خون خواهد شد.

بارینگر اظهار داشت:

AMS فقط یکی از بخش‌های این محصول بوده که حاوی عطر و بوی آن است، همچنین کوچک‌ترین بخش سیر هم بوده که می‌تواند به سرعت وارد جریان خون شود. این مولکول به راحتی از شش‌ها که مسئول ورود و خروج اکسیژن به بدن هستند، عبور می‌کند و دقیقا زمانی که تصمیم به بازدم دارید، از بدنتان خارج خواهد شد.

او افزود:

بوی تند سیر تا 24 ساعت ادامه دارد و خوب است بدانید که تعدادی از مواد خوراکی وجود دارند که می‌توانند در کاهش شدت بوی سیر موثر باشند.

در سال 2016 میلادی، مقاله‌ای در مجله Food Science توسط بارینگر و ریتا میرندو منتشر شد که نشان داد مصرف سیب، کاهو و نخود فرنگی در از بین بردن بوی سیر بسیار موثر هستند. مواد خوراکی فوق (از بین برنده‎‎های بوی سیر) به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک که با سولفیدها ترکیب می‌شوند، کارآیی خوبی خواهند داشت. روش‌های دیگری هم برای استنشاق نکردن بوی تند دهان سایر افرادی که ناشی از مصرف این محصول است، وجود دارد، تنها کافی‌ست سعی کنیم بوی دهان سایر افراد را تنفس نکنیم، به همین راحتی، به همین خوشمزگی!!!

حتما بخوانید:
رمز و راز سس تند برای سلامتی و لاغری
منبع
livescience
Please Login to comment
avatar
  اشتراک در  
اطلاع از
بستن
بستن