پزشکیدانستنی ها

فواید مصرف سرکه‌ بالزامیک؛ با ۹ خاصیت درمانی این نوع سرکه آشنا شوید

خواص و عوارص جانبی مصرف سرکه بالزامیک

سرکه‌ بالزامیک، یکی از انواع سرکه و به رنگ قهوه ای تیره است که یک چاشنی ایتالیایی است و با استفاده از آب آنگور تخمیرنشده تولید می‌شود. از سرکه بالزامیک در انواع سالادها و غذاها استفاده می شود. از خواص سرکه بالزامیک باید به، کمک به سلامت و زیبایی پوست، کاهش وزن و کاهش چربی خون اشاره کنیم. در این نوشتار به خواص سرکه بالزامیک، استفاده از آن در رژیم غذایی، طرز تهیه یک سالاد کاپرزه با سرکه بالزامیک و عوارض جانبی احتمالی آن را مورد بررسی قرار می دهیم.


فوابد مصرف سرکه بالزامیک 


balsamic vinegar 00 - فواید مصرف سرکه‌ بالزامیک؛ با ۹ خاصیت درمانی این نوع سرکه آشنا شوید

۱. از چربی خون می‌کاهد

از فواید سرکه بالزامیک باید به تاثیر مثبت آن در کاهش چربی خون اشاره کرد. به لطف آنتی اکسیدان‌های موجود در سرکه بالزامیک، سلول‌های بیگانه‌خواری را که برای بدن سمی هستند و سطح کلسترول خون را بالا می‌برند را نابود می‌کنند. بنابراین با مصرف سرکه بالزامیک به‌عنوان سس، از انسداد رگ‌های خونی بدن‌تان جلوگیری کنید.

۲. موجب گوارش بهتر و درمان رفلاکس معده می‌شود

اسید استیک موجود در سرکه بالزامیک، دارای پروبیوتیک است و به هضم غذا کمک می کند. پروبیوتیک یا همان باکتری‌های مفید، به سلامت روده کمک شایانی می کند و منجر به هضم راحت غذا می شود و در مجموع سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. لازم  به ذکر است که به واسطه این ترکیبات پروبیوتیک موجود در اسید استیک، به برخی از افراد احساس سیری می‌دهد.

با مصرف سرکه بالزامیک از بازگشت اسید معده به مری (رفلاکس معده) و سوزش معده پیشگیری کنید. لازم به ذکر است که این درام نبرای همیشه مناسب نیست. پس بهتر است که به مبزان کمی سرکه بالزامیک مصرف کنید تا متوجه شوید که آیا علایم سوزش معده کمتر می‌شود یا خیر.

۳. به کاهش وزن کمک می‌کند

انواع و اقسام سرکه ها به ضدچاقی شهره عام و خاص هستند. و در این بین سرکه بالزامیک نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست. به لطف پروبیوتیک های موجود در سرکه بالزامیک، فرد احساس سیری طولانی‌تری خواهد داشت.

۴. مناسب افراد مبتلا به دیابت است

طبق مطالعاتی که در سال 2006 روی سرکه بالزامیک انجام گرفت، مشخص شد وقتی سرکه بالزامیک به‌همراه غذا مصرف شود، قند خون را تنظیم می‌کند. سرکه بالزامیک دارای اثرات ضدگلیسمی است و پی از مصرف ان در وعده غذایی، کمک می کند تا قند خون فرد بیش‌ازحد بالا نرود و سطح آن، پس از ۵ ساعت به حالت طبیعی بازگردد. همچنینی مصرف سرکه بالزامیک به دلیل جلوگیری از افزایش قند خون ناگهانی، به افراد دیابتی توصیه می شود.

۵. گردش خون در بدن را بهبود می‌بخشد

سرکه بالزامیک دارای پلی‌فنول‌هایی است و موجبات بهبود سیستم گردش خون بدن را فراهم می سازد. این سرکه از انگور تهیه شده، و از حملات قلبی جلوگیری کرده و از ایجاد پلاکت در رگ‌های خونی پیشگیری می کند. به همین دلیل قرن‌هاست که مردمان بومی کشورهای مدیترانه‌ای، سرکه بالزامیک را «شفابخش» و «ضد پیری» می‌دانند.

۶. برای افرادی که فشار خون بالا دارند مفید است

طبق بررسی های سال 2001 مشخص گردید که مصرف سرکه بالزامیک منجر به کاهش فشار خون می شود. همچنین با جایگزین کردن سرکه با چربی و روغن‌های مضر می‌توان تا حد بسیاری از حجم مصرف چربی‌ها کاست. با استفاده ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری سرکه بالزامیک به‌عنوان سس یا ماریناد، نه‌تنها غذای‌تان خوشمزه‌تر می‌شود، بلکه به حفظ سلامت بدن‌تان کمک می‌کند.

۷. موجب سلامت پوست می‌شود

انواع سرکه‌های انگور همچون سرکه بالزامیک در درمان‌ آکنه و جوش‌های عفونی مؤثر است. بالزامیک دارای ترکیبات ضدمیکروبی، اسید استیک و آنتی اکسیدانی است و به ‌مرور زمان رنگ ‌و روی چهره‌ی فرد را بهبود بخشند. همچنین این نوع سرکه در درمان آکنه به‌صورت موضعی استفاده می شود. لازم به ذکر است که استفاده از این سرکه ممکن است موجب ایجاد لکه شود، و بهتر است، به‌طور مستقیم روی پوست قرار نگیرد. همچنین گنجاندن سرکه بالزامیک در رژیم غذایی، موجب تمیزی و روشن‌تر شدن پوست می‌شود.

۸. جراحت‌ها را درمان می‌کند

سالهاست که از سرکه بالزامیک برای درمان زخم‌ها و جراحت‌ها استفاده می‌شود. طبق گفته کارشناسان تغذیه، سرکه بالزامیک، ضدقارچ، ضدباکتری و ضدویروس است. البته این ادعا هنوز به‌درستی بررسی و تحقیق نشده است.

۹. گرفتگی بینی را برطرف می‌کند

اگر کمی سرکه بالزامیک را به آب جوش اضاف کنید و سپس بخار آن را تنفس نمایید، گرفتگی بینی را برطرف می کند.

خطرات و عوارض سرکه بالزامیک

طبق بررسی و مطالعات محققان، مصرف سرکه بالزامیک عوارضی هم در پی دارد که در قیاس با فواید آن بسیار ناچیز است. مصرف سرکه بالزامیک خام، موجب تورم گلو و صدمه به مری می‌شود. در ضمن ممکن است با صدمه زدن به جداره‌ی معده، فرد را دچار معده درد کند. البته این عوارض پس از مصرف زیاد و بیش‌ازحد این سرکه به‌وجود می‌آید. هر زمان که احساس درد یا سوزش معده کردید، باید بلافاصله از مصرف سرکه بالزامیک خودداری کنید. مقدار مصرف روزانه‌ی این سرکه، حداکثر ۲ قاشق‌ غذاخوری است. هنگام خرید این سرکه، دقت کنید که اصل و خالص آن را که حاوی قند اضافی نیست، بخرید.

استفاده از سرکه بالزامیک در رژیم غذایی

استفاده از شیره‌ی بالزامیک در رژیم غذایی‌تان مفید است. برای درست کردن این شیره به کمی شکر، نمک و سرکه بالزامیک نیاز دارید.

۴۵۰ گرم سرکه را درون ماهی‌تابه‌ای بریزید سپس نصف فنجان شکر و ۱ قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کنید. ماهی‌تابه حاوی ترکیبات بالا را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا بجوشد. باید محتویات سرکه به نصف مقدار خود برسد. زمانی که ترکیب کاملا غلیظ شد، شیره‌ی سرکه بالزامیک آماده شده است. بگذارید شیره‌ سرد شود سپس در ظرفی دردار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه سالاد کاپرزه

Caprese Salad - فواید مصرف سرکه‌ بالزامیک؛ با ۹ خاصیت درمانی این نوع سرکه آشنا شوید

این نوع سالاد قدیمی اشتهاآور، حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین C و ویتامین K است.

مواد لازم:

  • ۲ تا ۳ عدد گوجه فرنگی ورقه‌ورقه‌شده؛
  • ۲۲۵ گرم پنیر موزارلا؛
  • ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک؛
  • ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
  • برگ‌های تازه‌ی ریحان؛
  • نمک دریا.

در بین ورقه‌های نازک گوجه‌فرنگی، ورقه‌هایی نازک از پنیر موزارلا و برگ ریحان قرار دهید و روی آن روغن زیتون، نمک دریا و سرکه بالزامیک بریزید. سپس سالاد خوش‌طعم‌ کاپرزه را میل نمایید.

کلام آخر

سرکه بالزامیک نوعی چاشنی مفید است که فاقد چربی و قند اضافه است. طبق بررسی هایی ثابت شده که می‌تواند از باعث کاهش چربی خون شود و جلوی نوسانات فشار خون را بگیرد. این سرکه به‌دلیل وجود باکتری‌های پروبیوتیک به فرد احساس سیری می دهد و اشتهای زیاد را مهار می کند. بنابراین قرار دادن این سرکه در رژیم غذایی روزانه ایده‌ی خوبی است.

0/5 ( 0 نظر )
منبع
healthlinemedicalnewstoday

پاسخی بگذارید

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن